SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segeltorps IF Fotboll
A-Lag Herr

Ungdomarna tar över...
2024-03-21 23:04
Hampus Alkfors, Samir Khelifa Cacht & Kamsi Nwaodu

Först in i omklädningsrummet är Kamsi Nwaodu, född 2005, vilket är lite av en ovan situation då han brukar vara sen till träningarna, i alla fall någon hans jämnåriga kompisar Samir Khalifa Chaht och Hampus Alkfors påpekar när de får frågan om vem som oftast är sen. 

 

"För mig är det Kamsi som är oftast sen" säger Hampus med ett leende, själv så nekar Kamsi detta bestämt.  

 

"Om jag kommer in så märker folk för jag kommer in oftast in själv men det finns spelare i laget som kommer sent oftare men de brukar komma in med flera andra". Han får inte riktigt medhåll från de två andra. 

 

Det märks ganska snabbt att detta är tre killar som känner varandra väl, det blir väldigt mycket skratt och härliga gliringar. Grabbarna känner varandra väl från ungdomsleden där de tillhörde p05 samt p06 lagen, som nu är Segeltorps IFs u19, sedan är de inne på sitt andra år i seniorlaget tillsammans. Grabbarna var med på resan till seriesegern förra året och känner att kvalitet i år finns i truppen och om fokuset fortsätter finnas där under hela året så kan de vara med och slåss i toppen. 

"Det är riktigt bra gäng med bra karaktärer som skapar en fin harmoni men om vi ska vara däruppe så måste vi bibehålla fokuset för det är en maraton och inte en sprint", säger Hampus och Kamsi tar vid där Hampus slutade och pratar om att ha rätt inställning för att laget ska fortsätta utvecklas framåt. 

 

När frågan kommer till Samir angående de nya tränarna (Tayfun Aytekin och Mickael Nilsson) så var han tydlig med att han litar på tränarna och deras omdöme samt deras spelidé "det känns väldigt lovande och jag ser framemot att få spela under de denna säsong". 

 

När man är runt herrlaget hör man vilken underbar stämning det är i laget, både på och utanför planen och förra veckans träningslägret i Albanien la en grund till detta menar många, "vi kom varandra väldigt nära som lag" hör man flera spelare säga i omklädningsrummet när de fick frågan. 

 

Utöver Hampus, Samir och Kamsi i herrlaget så har vi även Martin Madriaga (född 2006), Joel Miguel (född 2006, för övrigt lillebror till föregående års skyttekung William Miguel som nu spelar i IFK Haninge) samt Arda Sarihan (född 2005) som tränar med herrarna kontinuerligt. Sedan har vi 1-3 spelare varje vecka från ungdomslagen som tränar med herrarna. Detta är en start på en långsiktig satsning där fler unga ska tas fram i verksamhetens seniorlag och bli skolade till framtida seniorspelare, antingen som kan tänka sig stanna kvar i Segeltorps IF och utveckla vår verksamhet framåt eller kanske ännu bättre, få en start för att ta nästa steg och bli en elitspelare inom svensk fotboll. 

 

Men för att komma dit så måste vi vara redo för seriepremiären mot Reymersholms som kommer med stormsteg, den 7 april, ett lag som tippas vara riktigt bra i år. 

 

"Det blir en riktigt tuff match", säger Kamsi. 

 

På lite lättsammare frågorna som ställs "vem är bäst i laget på att dansa" så svarade de i unison "Joel" och när de fick frågan "vem är stökigast" så tog Kamsi ton "DANIEL! Jag sitter bredvid honom och hans saker är precis överallt!". 

 

Daniel Appiah är en annan spelare som har en bakgrund i Segeltorps IF, han spelade i det framgångsrika P02 laget som gick så långt att de vann sm-guld, detta tillsammans med Robin "Dex" som också spelar i laget. Som ni kanske märker är det väldigt mycket Segeltorps stämpel på truppen vilket samtliga vill föra vidare, men det är inget arbete som sker över natten. Sakta men säkert, ett steg i taget. 

 

Avslutningsvis fick de frågan "vem har snyggast klädstil" så svarade Samir med en ungdomlig självsäkerhet "Jag!". 

 

Inget Hampus eller Kamsi riktigt höll med om...

 
Sponsorer