SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segeltorps IF Fotboll
A-Lag Herr

Hemma Match 25 maj
2024-05-23 09:34
Segeltorps IP
 
Söndagens match mot Vendelsö
2024-05-18 21:55
Levent Surme, Tayfun Aytekin & Gökhan Gönul

Under veckan har huvudtränaren Tayfun Aytekin varit iväg till Turkiet för hans UEFA advance utbildning, där han bland annat är klasskamrater med Turkiets u21 tränare Gökhan Gönul (tidigare spelare i Fenerbahce och Besiktas) och Levent Surme (senast från RB Leipzig). 

Under tiden som Tayfun har utbildat sig så tog assisterande tränare Mickael hand om träningsveckan som var. 

Vi tog ett kort samtal med honom. 

 

Hur har veckan varit? 
Efter förra matchen hemma så var stämningen i laget väldigt tung och detta var 3:e matchen i rad vi åker på tunga poäng tapp och spelarna tog ett eget snack om vad som behövs och sedan kom vi ledare och spelare överens om att knyta näven och göra en bra träningsvecka och försöka studsa tilltal helgen. 

 

Vad tror du om matchen till helgen? 

Att vi skall komma taggade till matchen mot Vendelsö kommer inte vara något problem.  

Under veckan har vi fokuserat på att komma till avslut och att ta Avslutet för annars blir det inga mål. 
Tyvärr så har vi fått in en förkylning i laget som vandrat runt och gjort att flera varit tvungna att vila någon dag under veckan men som tur är så är truppen bred och jämn   

 

Vad förväntar du dig se inför matchen mot Vendelsö?
Helgens match kommer bli en batalj med mycket känslor då vi möter flera gamla Segeltorpare och Vendelsö har visat att de kommer vara ett topplag i serien så vi måste vara skärpta och noggranna både när vi får lägen själva men också starka och inte slarva i vårt försvarsarbete.

 

Varmt välkomna och stötta oss i både med och motgång. 

Ps. Tayfun tar den tidigaste flyget tillbaka till Sverige för att hinna med till matchen på söndag. Gör som Tayfun, kom du med!! 

Omgång 4: Segeltorps IF - IK Viljan Strängnäs
2024-04-27 22:10

Söndagen den 27 april spelas det årets andra hemmamatch och årets fjärde omgång mot IK Viljan Strängnäs som kommer till Segeltorps IP med en blytung seger mot nykomlingarna Hanvikens SK (4-1) efter två tunga resultat under första två omgångarna. 

 

Segeltorps IF som kommer till matchen med en nyvunnen energi efter den viktiga vinsten senast mot Fittja IF (2-4) på bortaplan. 

 

Inför helgens match tog vi oss tid för att ta tempen på Robin "Dex" Mathews (i texten hädanefter kommer han benämnas som Dex) och Alvin Löfmarck inför helgens viktiga match. 

 

"Vi måste fortsätta att tro på det vi gör och lita på matchplanen som vi gjorde senast", säger Alvin som är ny från Västerhaninge IF och IFK Haninge, han fortsätter: 

"Mot Viljan kommer vi behöva spela med stort tålamod med bollen och inte försöka tvinga fram spelet för tidigt". 

"Sedan tycker jag att vi måste bibehålla sammanhållningen vi visade i senaste matchen mot Fittja IF", säger Dex som tar vid efter Alvin. 

 

Hur har träningsveckan varit denna vecka efter en sådan skön vinst?

"Träningsveckan har vart fantastiskt, mycket bra och glad energi från helgens vinst. Det syns för varje träning på alla spelare att vi vill mer och mer oavsett om vi kommit från en vinst eller förlust veckan innan", uttrycker sig Dex till frågan. 

"Träningsveckan har sett bra ut och vi behöver fortsätta jobba på hårt", säger Alvin. 

 

Vad för typ av matchbild tror ni er att det blir mot IK Viljan? 

"En matchbild där vi äger mycket boll, och försöker trä igenom bollar framåt. Sedan får man se hur matchbilden blir under matchdagen annars får vi justera men generellt så går vi för en trea och inget annat", avslutar Dex och Alvin intervjun. 

 

Kom och stötta herrarna i morgondagens match. 

Kom ihåg att du kan även hjälpa föreningen genom att swischa en matchbiljett (valfri pris) och även få möjligheten att vinna bra priser!

 

Matchstart 13.00 på Segeltorps IP. 

 

Heja torpet!

Årets andra raka bortaseger
2024-04-21 23:36

Tredje omgången av div 3 södra Svealand blev en väldigt händelserik match. Matchen som slutade med en 2-4 seger för SIF, började väldigt komplicerat för SIF. Låt oss ta det från början. 

Det började med att Fittja IF fick in en boll över Segeltorps IFs runt matchminuten 17, en ledning som inte skulle hålla sig alldeles för länge innan Eryk Zareba show startade. 

Spana in detta: 


1-0 matchminut 17. 

1-1 Eryk Zareba, matchminut 19. 
1-2 Eryk Zareba, matchminut 30. 
1-3 Eryk Zareba, matchminut 31. 

Snacka om ett lag som aldrig gav motståndarna chansen att få ”andas” och vilken magnifik halvlek av SIF! 
Likt Segeltorps IF så hade motståndarna gjort sitt jobb i scoutingarbetet. Det märktes att våra andra offensiva spelare Leon Shawky var i deras fokus i början men det känns farligt att ha koll på enbart en av våra offensiva spelare när de andra 2-3 spelarna är minst lika farliga. Det syntes i alla fall under dagens match om inte annat. 

SIF går in i halvlek för att gå igenom att motståndarna kommer spela annorlunda med högre press och mer ”vi kör” attityd vilket de gjorde och det ledde till ett 2-3 resultat runt matchminut 65 efter ett bolltapp i mitten av planen. Slarvigt var känslan då. 

Sedan böljade matchen tills dess att Fittja fick ett rött kort i matchminut 83 och SIF kunde kontra mot ett framåtlutat Fittja IF, där Leon Shawky kunde göra årets fjärde mål. 

Förövrigt så kunde vi även konstatera att Fittja IFs två år långa svit, att de inte har förlorat en enda match på hemmaplan, var bruten. Väldigt imponerande av de att hålla en sådan lång svit! 

Avslutningsvis har SIF nu 2 (!!) st. hattrickhjältar på 3 (!!) matcher vilket är väldigt imponerande.

 

Nästa match är mot IK Viljan på hemmaplan, den 28 april, matchstart 13.00. 

Varmt välkomna!! 

Heja torpet!!! 

Omgång 3: Fittja IF - Segeltorps IF
2024-04-20 15:48

Söndag kl. 14.00 på Fittja IP spelas tredje omgången av division tre södra svealand mellan nykomlingarna Fittja IF och Segeltorps IF. 

 

Fittja IF kommer från en 2-1 vinst i premiären mot Vendelsö IK och senast med en 4-1 förlust mot nykomlingarna Hanvikens SK. Det har varit väldigt blandade prestationer för nykomlingarna trots stjärnvärvningarna de har gjort under försäsongen. Vi anar att Fittja IF kommer komma med ny energi efter förlusten för att verkligen visa sina "rätta" färger.

 

Segeltorps IF kommer också med en seger i premiären (5-2) och därefter en uddamålsförlust mot Rågsveds IF (1-2). 

 

Vi tog en kort intervju med Azali Amiri och Eryk Zareba under veckan inför matchen. 

 

Hur har veckan varit efter den tunga förlusten mot Rågsveds IF? 

"Det har varit ganska sura miner innan träningen i måndags och självklart många vinnarskallar i laget men så fort träningen sattes igång så kom vi ut med en fantastisk motivation", säger Eryk. 

Azali tar vid "vi är väldigt revanschsugna på oss själva och vår prestation, och även om vi har pratat om motståndarna så är det vår prestation vi fokuserar på". 

 

"Vi har tränat lite annorlunda denna vecka vilket har varit riktigt bra och vi känns redo för att spela mot Fittja på söndag", säger en bestämd Eryk. 

 

Vad blir skillnaden tycker ni mellan matchen mot Rågsveds IF och Fittja IF för oss? 

"Egentligen inget mer än att vi försöker fokusera på oss själva. Vi vet att vi är ett riktigt bra lag som kan slå alla lag i serien och i min värld så är vi favoriter till vinsten imorgon", säger Azali som sticker ut hakan. 

 

"Jag instämmer med Azali och känner att vi har analyserat motståndarna noga och känner oss förberedda för att veta på vilka sätt de spelar på beroende på vilken formation de spelar", säger Eryk som är lite mer tillbakadragen i sin analys av morgondagens match. 

 

Vad skulle vi vilja se av oss som lag imorgon? 

"Jag skulle vilja se att vi kommer ut som ett lag som vågar ta för sig som vi har gjort under de matcherna tidigare och bara fortsätter använda våra styrkor. Vi vet att vi har ett ungt och hungrigt lag men vi måste också veta att aldrig ge upp oavsett hur matchbilden ser ut", säger Eryk som tog ordet. 

 

Till slut, vad vill ni säga till våra SIF supportrar inför matchen? 

"Ni hejar på division 3 bästa lag...", säger den entusiastiske och ungdomliga Azali som avslutar med ett stort leende på läpparna. 

 

 

Välkomna till Fittja IP, matchstart kl. 14.00. 

 

Heja torpet!!

 
Sponsorer