SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Segeltorps IF Fotboll
A-Lag Herr

Premiärvinst med 2-5 på en het Zinkensdamm
2024-04-07 20:35

Vilken inramning av Reymersholsm IK, det vill vi verkligen ge er.

 

Söndagens premiärmatch mot Reymersholms IK var en match som böljade framåt och bakåt. Detta kändes som om det passade båda lagen som var väldigt duktiga på att springa sig fria och ställa frågor till backlinjen. 

Men det var SIF som tog taktpinnen direkt och det visade sig i målprotokollet. 

0-1 kommer efter en hörna när Samir Khelifa Chacht nickar ner den och ”Exo” kunde sätta dit den någon meter från mållinjen likt en målskytt. 

Därefter har Reymers två JÄTTElägen på varandra som borde resultera i ett mål men storspelade Jesper Rogstam räddade båda och vad är det man brukar säga? Sätter du inte dina lägen så gör motståndarna det åt dig. 

 

0-2 kommer när Leon Shawky gör ett av sina 3 mål för dagen. Målet gör han genom att skära in och skjuta med sin vänsterfot bakom en skymd målvakt. 

”Så skönt att som tränare få se laget vara skickliga bakåt precis som framåt. Jesper gör en riktigt bra insats och håller oss i ledning i matchen”, säger tränaren Tayfun Aytekin. 

 

0-3 och 0-4 blir relativt liknande mål där Leon Shawky ställs fri mot målvakt och kan avsluta och göra mål. 

”Tacksam för mina lagkamrater som hittar mig så ofta och jag vill även tacka gud för att han ger mig styrka att kunna springa och göra mål för laget”, säger skyttekungen Leon.  

 

Även om matchens resultat inte nämndvis visar på en rättvis bild av matchen så ser man att grabbarna har talang att stänga till i försvarspelet och även kontra in målen i anfallsspelet.  

 

0-5 kommer när Robin ”Dex” utmanar från högerkanten och kan driva in och avsluta med högern. Vilken premiär! 

Reymers fortsätter att mata på, SIF tappar fokus och skärpan och släpper in 2 relativt enkla men fullt rättvisa mål till Reymers. Kanske borde det ha kommit tidigare och då hade det nog varit en annan match. 

”Vi är ett ungt och hungrigt lag som verkligen visade en stark vilja att stå upp för varandra och säkra tre poäng”, sa Abdoulie Mboob. 

Sen så vill vi framhäva att Hampus Alkfors, grabben hela vägen från fotbollsskolan till senior gör debut! 

 

”De känns fantastiskt någon man ändå har kämpat för i ett år nu, det känns extra bra eftersom debuten är på en premiär match där vi dessutom tar hem tre poäng”, säger den sympatiska Hampus Alkfors.
När han frågan om vad för råd han har till de yngre så säger han:

 

”Det kommer chanser hit och dit, ta vara på varje chans du får för att visa upp dig, och va aldrig bekväm där du är utan sträva alltid uppåt och framåt”. 

Vilken dag att minnas för SIFare. 

Sedan vill vi även gratulera vårt u19 som tar en premiärseger mot grannklubben Stuvsta IF. En seger som slutade 4-2 efter att SIF låg under med 0-2. Målen gjorde av Elton Wilmin * 2, Benjamin Özseven och Sigge Pedersen. 

Stort grattis samtliga lagen. 

Heja Torpet!! 


Nyhetsarkiv
Hemma Match 25 maj2024-05-23 09:34
Ungdomarna tar över... 2024-03-21 23:04
 
Sponsorer